Ανακοίνωση Ομάδας Εικαστικής Παρέμβασης

22 03 2012

Καλώς ήλθαμε ώς oμάδα στο διαδικτυακό χώρο του Σ.Φ.Π.Ε. Α.Π.Θ. Η ομάδα επανδρώθηκε πρόσφατα μετά από μια περίοδο αδράνειας. Αλλά αυτό δεν μας πτοεί καθότι έχουμε και πολλές ιδέες και πολύ όρεξη για αισθητική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας! Ελπίζουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη και απρόσκοπτη συνεργασία με τις άλλες ομάδες του συλλόγου και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και μαζικότερη συμμετοχή φοιτητών στις δραστηριότητες της oμάδας.

Το λοιπόν: Ορίστηκε σταθερή συνάντηση της ομάδας κάθε Τρίτη στις 13:00 στο χώρο του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών, ισόγειο Ν.Ο.Π.Ε. Ελάτε με ιδέες ώστε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην υλοποίηση τους! Εάν κάποιος γνωρίζει άτομα που κάνουν γκράφιτι άς επικοινωνήσει με την ομάδα. Σας περιμένουμε!

Θεωρούμε σωστό την παράθεση του σχετικού ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης, ώστε ο καθένας να μπορεί να ενημερωθεί για τους λόγους δημιουργίας και τους στόχους της ομάδας. Το ψήφισμα έλαβε χώρα προ τριετίας.

Ψήφισμα Συγκρότησης Εικαστικής Ομάδας ΣΦΠΕ.

«Η αισθητική υποβάθμιση των σχολών μας, των αμφιθεάτρων, των διαδρόμων, του πεδίου στο οποίο περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας ώς φοιτητές, αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός που βιώνουμε καθημερινά. Παράγοντες όπως η έλλειψη βούλησης και πολλές φορές και η αδιαφορία των ενδιαφερομένων, έχουν καταντήσει τις σχολές μας να έχουν μεταμορφωθεί σε κοινά τετράγωνα κουτιά, τους διαδρόμους σε μουντούς γκρί τοίχους, τα αμφιθέατρα μας σε αδιάφορες αίθουσες.

Αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο Σύλλογος συγκροτεί ομάδα εικαστικής παρέμβασης, στην οποία μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε φοιτητής το επιθυμεί, και ρόλος της οποίας θα αποτελεί, η αισθητική αναβάθμιση της σχολής μας. Φυσικά, μέσα από την προσπάθεια επίτευξης του παραπάνω στόχου, η ομάδα θα δίνει και την ευκαιρία και την δυνατότητα της δημιουργικής καλλιτεχνικής έκφρασης των φοιτητών-μελών της.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται με τη συνεργασία των Πανεπιστημιακών αρχών και της τεχνικής υπηρεσίας, εκτός από το βάψιμο αχρησιμοποίητων και κενών τοίχων και η φιλοτεχνία ζωγραφιών και γκράφιτι στους τοίχους της σχολή μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους, είτε από τους ίδιους του φοιτητές, κατά κύριο λόγο, είτε από συνεργαζόμενους καλλιτέχνες.

Το εγχείρημα θα μπορούσε να μεταφερθεί και βήματα παραπάνω, με τη συνεργασία των Πανεπιστημιακών αρχών και των φοιτητικών συλλόγων, ώστε να διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, φεστιβάλ και μέρες ζωγραφιών και γκράφιτι στο Πανεπιστήμιο, ώστε αφενός να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες να εκφραστούν δημιουργικά και αφετέρου να μεταδοθεί η σπίθα της συμμετοχής μας στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας.»

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: